Welke risico’s kunt u niet dragen als ondernemer?

Date

4 november 2016

Client

Welke risico’s kunt u niet dragen als ondernemer?

Project type

Ondernemen is risico nemen. Dit is een veel gehoorde uitspraak. Is dit ook het geval? Natuurlijk neemt u als ondernemer risico’s. De vraag is alleen hoeveel risico’s kunt en wilt u nemen.

 

Over het algemeen is het zo dat des te meer risico u neemt des te groter kunnen de verdiensten zijn. Dit is vaak het geval met beleggingen en bij de aankoop en verkoop van aandelen. Ook in uw bedrijf zullen deze principes kunnen gelden. Alleen u wilt u in veel gevallen de risico’s beperken tot de bedragen die u kunt dragen indien dit nodig is.

Welke risico’s een ondernemer loopt zijn in de meeste gevallen niet duidelijk voor de ondernemer. Om deze redenen kunnen ondernemers in problemen komen. Wij zien vaak dat doordat het voor de ondernemer niet duidelijk was dat hij iets met deze risico’s moest doen hij in de problemen is gekomen. Het oplossen van deze problemen is vaak tijdrovend en kost veel geld. Het voorkomen van deze zaken was eenvoudiger en vele malen goedkoper geweest.

Wij brengen samen met u de risico’s in kaart welke u niet kunt dragen als ondernemer. Dit zijn de risico’s welke uw continu├»teit en het voortbestaan van de onderneming in gevaar kunnen brengen. Risico’s kunnen nadat ze in kaart zijn gebracht worden afgedekt door bijvoorbeeld een verzekering of door een juridische verschuiving naar een externe entiteit.

Neem contact met ons op voor een risico scan zodat u precies weet waar u staat.