1. Waarom Compliance management?

Date

1 juni 2016

Client

1. Waarom Compliance management?

Wilt u op de lange termijn succesvol zijn met de organisatie? Dan ontkomt u er niet aan om integer en compliant te zijn.  U houdt rekening met de behoeften en wensen van de klant en tegelijkertijd met die van de belanghebbende van het bedrijf.

Een doeltreffend compliancemanagementssysteem biedt alles wat u nodig heeft om te inventariseren van de huidige stand van zaken is. Vervolgens in kaart brengen wat de risico’s zijn en de producten en diensten die momenteel niet compliant zijn. En tenslotte een duurzaam systeem om te zorgen dat er duurzaam wordt gewerkt aan integriteit en compliance waardoor het een vast onderdeel van de organisatie wordt.

De internationale norm ISO 19600 schrijft geen eisen voor maar biedt richtlijnen waar men zich aan kan houden. De mate van omvang van de onderneming en de mate van volwassenheid vereist dat de richtlijnen worden aangepast op de onderneming. Dit is de reden dat compliancemanagement ten alle tijden maatwerk is.

Het uitgangspunt is tevens als in andere managementsystemen een systeem van doorlopend leren en verbeteren. Dit systeem wordt ook wel Plan-do-check-act genoemd.

WhatsApp chat