3. Het gebruik van ons systeem

Date

12 juni 2016

Client

3. Het gebruik van ons systeem

Wij hanteren voor compliancemanagement ISO/NEN 19600. Dit is een richtlijn waar uw organisatie zich aan kan conformeren. Het is geen certificering. Op het moment dat u zich hieraan confomeert heeft u duidelijke handvatten.

Wij hebben een eigen systeem ontwikkeld omdat er in de markt geen duidelijke systemen voorhanden waren. De systemen die wij hebben gevonden en getest waren voornamelijk geschikt voor een compliance consultant. Omdat veel van onze klanten niet zaten te wachten op een consultant die een half jaar tot een jaar in de organisatie rondloopt zagen wij dat er een duidelijke behoefte was naar een tool die zonder consultant werkt.

Wij hebben een online platform ontwikkeld op basis van de NEN norm. Deze online tool stelt de vragen aan u. Als u de antwoorden hierop formuleert en in de tool invult kan u bedrijf al binnen 100 dagen compliant zijn. Alle vragen die u heeft kunt u aan ons stellen. Het programma is zo ontwikkeld dat er geen hele specifieke kennis nodig is.  U gaat als volgt te werk:

  1. U wijst een compliance functie aan (iemand die de kar gaat trekken binnen de organisatie)
  2. U zorgt voor budget in tijd en geld voor de compliance functie en zijn collegae (+ een kleine maandelijkse vergoeding voor de tool en ondersteuning)
  3. U checkt regelmatig de voortgang in de online tool om te zien of u nog op schema ligt

 

WhatsApp chat