Spannings hoofdpijn

Date

19 november 2017

Client

Spannings hoofdpijn

Project type

Wanneer het lichaam onder stress/ spanning staat gaat een mens vaak anders ademhalen. De ademhaling gaat van buik naar borst en de hulp ademhalingsspieren worden gebruikt. Als dit langer voortduurt raken deze overbelast. Een eerste teken is vaak dat de trapezius (de spieren op de schouders) onder spanning komen te staan. U kunt dit bij uzelf voelen.

Als de oorzaak niet wordt weggenomen en de spanning houdt aan dan kan de spanning zich verplaatsen naar onder de schedel en kan er spanningshoofdpijn ontstaan.

 

In bijna alle gevallen kan deze spanningshoofdpijn worden verholpen. We doen dit door in eerste instantie te meten waar de spanning precies zit. Vervolgens cliënt te leren hoe te ontspannen terwijl hij aan de apparatuur gekoppeld blijft. Hierdoor kan hij zien wat er gebeurd en zien hoe hij dit goed doet of verkeerd doet. In de meeste gevallen zal het ontspannen in eerste instantie pijnlijk zijn. We noemen dit rekspanning. Naarmate cliënt meer traint zal de pijn afnemen en de ontspanning toenemen. Vaak kunnen medicijnen dan worden afgebouwd.

Herkent u bovenstaande bij uzelf? Neem dan contact met ons op en laat ons u helpen.

WhatsApp chat